11 червня виповнилося два роки від початку дії безвізового режиму між Україною та країнами — членами Євросоюзу. За цей час 9,2 мільйона громадян України перетнули кордон за біометричними паспортами, зокрема майже три мільйони українців прямували до країн Євросоюзу без віз. Загалом за цей період українці здійснили 42,6 млн поїздок до країн ЄС, інформує Держприкордонслужба. Прикордонники відзначають зростання кількості безвізових поїздок за другий рік безвізу порівняно з першим в 4,2 раза.

Найбільше українців скористались безвізом на кордоні з Польщею — понад мільйон. Далі йдуть кордони з Угорщиною — більш як 350 тисяч, Румунією — 245 тисяч та Словаччиною — 226 тисяч. Ще майже один мільйон українців із біометричними паспортами та без віз скористалися авіаційним сполученням з країнами ЄС, а морським сполучення — майже 500 людей.

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе у Фейсбуку підсумувала, що за два роки безвізу в Україні спостерігається стійка тенденція до розширення мережі авіамаршрутів, зокрема, бюджетних (low cost) авіакомпаній та авіакомпаній зі змішаною моделлю ведення бізнесу. «Частка лоукост-авіакомпаній станом на сьогодні становить 27% від загальної кількості авіаперевізників, які виконують регулярні рейси до/з України. Якщо в 2017 році ми мали 21 іноземного перевізника, то в 2019-му — 39, із них лоукостерів було 8, зараз — 11. Окрім того, за останні два роки з’явилося два українські лоукостери», — написала вона.