Таке рішення ухвалив президент країни Прокопіс Павлопулос у відповідь на звернення прем’єр-міністра Алексіса Ципраса.

Звернення пролунало у понеділок у прямому ефірі грецького телеканалу ERT. Згідно з принципами демократії після програшу його партії СІРІЗА на виборах до Європарламенту опозиційній «Новій демократії» це просто необхідно зробити, вважає прем’єр. Народ має видати партії СІРІЗА новий мандат на керування країною.

«Після виборів у країні склалася передвиборна ситуація. Але вона не повинна вплинути на економіку», — сказав Алексіс Ципрас президентові. Він оголосив, що разом з кабінетом міністрів у відставку не йде, і всі вони виконуватимуть свої обов’язки до формування нового уряду за підсумками дострокових парламентських виборів.

Алексіс Ципрас ще раз пояснив суть своєї економічної політики й наголосив, що вона була спрямована на поліпшення становища найбідніших верств населення. А в кінцевому підсумку вона має допомогти й усьому суспільству впевнено стати на ноги після сурових заходів економії, які запроваджувалися урядом на вимогу міжнародних кредиторів. Тепер же, коли їхній постійний моніторинг за діями грецької влади скасовано, вони можуть приступити до надання соціальної допомоги пенсіонерам, багатодітним родинам і всім, хто за роки економічної кризи втратив в оплаті праці.