Серед них — 24 санітарні автомобілі для потреб екстреної медичної допомоги та спецавтомобіль для термінової доставки ліків і вакцини. У модулі цього авто вбудовано холодильний бокс для зберігання медпрепаратів в умовах низьких температур. Чотири машини обладнані апаратурою, що дає змогу перевозити недоношених немовлят та новонароджених із патологіями.

Перш ніж «швидкі» поповнили автопарки лікарень, їх виставили на Хрещатику, перед будівлею КМДА (на знімку). Оглядаючи машини, Віталій Кличко зазначив, що на «всіх нових авто встановлена система, яка через засоби зв’язку передає в лікарню параметри стану пацієнта». Він наголосив, що Київ першим в Україні відмовився від радянських «швидких».

Загальна вартість придбаних автомобілів — понад 50 млн грн. Віталій Кличко зазначив, що в бюджеті столиці на 2019 р. на медичну галузь передбачено майже 11 млрд грн, що на 1,5 млрд більше, ніж торік.

— Ці кошти спрямуємо на будівництво, реконструкцію і ремонт медзакладів, придбання сучасного обладнання, заробітні плати медпрацівникам. А також на санаторно-курортне лікування діток, — каже київський міський голова.

За останні роки у столиці відремонтовано 35 лікарень, оновлено 4 пологові будинки. Місту залишилося придбати ще 30 нових «швидких», і Київ першим на пострадянському просторі відповідатиме вимозі ВООЗ — одне авто медичної допомоги на 10 тис. мешканців.

Фото з сайту http://kyivcity.gov.ua.