Фото прес-служби ОДА.

В урочистостях, які тривали поблизу пам’ятника В’ячеславу Чорноволу, взяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко та народний депутат України Микола Княжицький (на знімку).

«Ключова заслуга в тому, що маємо безвізовий режим, Угоду про асоціацію, що рухаємось до ЄС і НАТО, належить Небесній Сотні, нашій армії, воїнам, які щодня захищають територіальну цілісність і суверенітет України. Я пишаюся, що сьогодні мільйони українців мають біометричний паспорт і можуть вільно подорожувати. Але на тому наш шлях не закінчується, тепер мета — шлях в ЄС і НАТО», — наголосила Ірина Геращенко, яка належала до політичної команди, що працювала над безвізом, над рухом України до ЄС. Парламентарій подякувала українцям, які повертаються додому і не створюють міграційних ризиків для ЄС.

Микола Княжицький нагадав, що безвіз — це лише перший крок, тепер головне завдання — наш вибір обстояти, бо в Україні вже піднімають голови противники європейського вибору. «Завдяки безвізу ми стали вільними, отримали можливість обирати, куди нам рухатись. Небесна Сотня загинула за те, щоб ми могли бути вільними. Молоді люди можуть навчатися в інших країнах і здобуті знання використовувати для розбудови України. Слава героям і усім, хто хоче європейські цінності вносити в наше життя», — заявила на заході дружина Героя Небесної Сотні Наталія Дигдалович.

Під час урочистостей молодь принесла прапори ЄС, а також український стяг і заспівала гімн Європейського Союзу. Всі ці події супроводжувалися насиченою концертною програмою і великим інтересом молоді.

Ірина Геращенко та Микола Княжицький також взяли участь в акції перед пам’ятником Тарасу Шевченку на підтримку українських політв’язнів, яких Росія після військової агресії та окупації Автономної Республіки Крим незаконно утримує.

Львів.