За добу (на ранок 12.06) російські найманці 24 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них сім разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами 122-міліметрової артилерії, мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник також обстрілював наших військових з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив із мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Водяного, Лебединського, Пісків, Павлополя, Авдіївки, Гнутового, Мар’їнки, Широкиного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників були обстріляні зі 122-міліметрової артилерії, мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Попасної, Кримського, Станиці Луганської, Гладосового, Золотого, Новолуганського, Південного.

«Унаслідок ворожих обстрілів троє військових дістали поранення. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки двох окупантів знищено та сімох поранено», — зазначили в штабі.