Фото kmu.gov.ua.

За 2016—2019 роки в Україні побудували 6800 кілометрів, повідомив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман (на знімку) і додав, що до 2021 року у планах уряду — з’єднати гарними і безпечними дорогами обласні центри.

Глава уряду наголосив, що цілком розуміє проблеми людей, які скаржаться на погані шляхи.

«Мене запитують: Гройсман, де дороги? Відповідаю. Нова дорога Львів—Тернопіль, Тернопіль—Хмельницький, Вінницька область — зроблено, Черкаська область — розпочинаються роботи по Одеській трасі. Одеса—Рені — побудовано. Київ—Харків—Довжанський — побудовано, Дніпро—Решетилівка — відремонтовано. І це лише за два роки. Покажіть мені хоча б один рік часів незалежності, коли так будувалися б дороги. А тоді, нагадаю, не було війни! Ми робимо, знаходимо ресурси!»

Уряд схвалив рішення про перерозподіл коштів і забезпечення придбання майже 500 квартир для учасників АТО та ООС, переселенців і майданівців, а також для родин загиблих воїнів. Раніше, за словами В. Гройсмана, кошти спрямовували будівельникам, будували там, де була земля. А нині гроші видають безпосередньо людям. «Гроші ходять за людиною», — зазначив прем’єр. Він наголосив, що стратегічне завдання уряду — забезпечення зростання економіки — сприятиме подальшому розвитку таких програм підтримки.

Прем’єр доручив керівництву Міністерства інфраструктури та Міністерства юстиції розібратися і здійснити всі можливі правові кроки, щоб з’ясувати ситуацію навколо зупинки ліцензії одній з авіакомпаній України: «Звертаюся з проханням і даю доручення Мінінфраструктури: розібратися в межах правового поля, захистити клієнтів компанії. Прошу Мін’юст підготувати по всіх випадках персонально мій лист на всі органи судової влади, щоб розглянути кожен випадок. І лист на ім’я Президента».

Кабінет Міністрів створив Державну службу України з етнополітики та свободи совісті і схвалив проект Додаткової угоди між урядом України та Європейською комісією про фінансування Щорічної програми дій з ядерної безпеки. Своїм рішенням уряд також уповноважив Першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва підписати цю Додаткову угоду.

Крім того, Володимир Гройсман зазначив, що найближчим часом призначатимуть нових голів держадміністрацій. Прем’єр нагадав про важливість виконання раніше поставлених завдань уряду тимчасово виконуючими обов’язки голів ОДА.

Вл. інф.