Благодійний забіг під девізом «Чужих дітей не буває» відбувся нещодавно у Вінниці. Збирали кошти на лікування маленького вінничанина Дениса Матійчука.

Організатори акції ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» залучили до участі військових та представників силових структур — поліції, прокуратури, Державної фіскальної служби, Держслужби з надзвичайних ситуацій, СБУ, прикордонників, нацгвардійців.

— Торік на такому само заході збирали кошти на літній відпочинок дітей з прифронтової Авдіївки, — розповів голова організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Анатолій Слівінський. — Тепер вирішили допомогти матері дитини, яка вже два роки мужньо бореться з онкологічною хворобою. Чужих дітей не буває — і цим усе сказано.

Перед стартом кожен реєструвався. Робив грошовий внесок і отримував номер із написами: «Чужих дітей не буває» і «Благодійний забіг».

Починали дистанцію з площі Костянтина Могилка. Її названо на честь льотчика з Вінниці, який загинув в АТО. Долали 3-кілометрову відстань по Хмельницькому шосе до площі імені Гагаріна. Військовослужбовці двох частин Нацгвардії бігли з 30-метровим прапором у руках. Організатори зшили його з окремих прапорів частин, які беруть участь в ООС.

Першою серед жінок була на фініші пані Катерина, вона служить у поліції.

Серед чоловіків вітання з перемогою приймав Костянтин, військовослужбовець однієї з частин, що дислокується на Вінниччині.

Загалом під час забігу вдалося зібрати 29,3 тисячі гривень. На жаль, цих коштів недостатньо для лікування, яке планують провести в Італії. Для тих, хто має можливість надати допомогу дитині, грошові внески можна переказувати на рахунок ПриватБанку: 4149 4390 0888 4516 (Матійчук Аліна Володимирівна).

Вінниця.

Фото: сайт Vежа