Її сконструювали на базі самоскида «КрАЗ-65055-05» колісної формули 6х4. Ідеться про такого собі універсального дорожнього «солдата» з солерозкидальним обладнанням точного дозування та поворотним відвалом для очищення магістральних і місцевих шляхів від снігу.

Оскільки працювати йому, як то кажуть, на повну доведеться переважно в негоду, то підвищену прохідність гарантує насамперед двигун потужністю 380 кінських сил. Тримісна кабіна має додаткове опалення. На крилах спецавтомобіля встановили також додаткові фари. Останні забезпечуватимуть належне освітлення при використанні переднього відвалу.

Самоскидний кузов машини розрахований на вантаж об’ємом 12 кубометрів. Є ще 9-кубовий бункер для солі, в який можна завантажувати пісок, гравій та їх суміші чи інші протиожеледні матеріали. Керування обладнанням здійснюється з кабіни водія. Використання при цьому електронних дисплеїв дає змогу забезпечити максимальну точність дозування згаданих матеріалів, уникнути зайвих витрат ресурсів і коштів.

Не менш важливо й те, що сьогодні йдеться вже не тільки про дослідний зразок. На кременчуцькому підприємстві, за інформацією прес-служби ПрАТ «АвтоКрАЗ», триває напружена робота над виготовленням партії з 67 спецавтомобілів для ДП «Київський облавтодор».