Урочисте відкриття II обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») відбулося у Запоріжжі на території ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник». Цьогоріч захід присвятили 80-річчю області.

Гра, яка проходить з 2003 року, зібрала майже 300 учасників із різних куточків регіону. Триватиме вона п’ять днів, протягом яких рої (команди) виявлятимуть себе у спортивних, військових, творчих, інтелектуально-історичному конкурсах. За словами заступника головного судді з конкурсної програми Олексія Ніколаєва, представника Центру туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, цьогорічною особливістю є цікаві вечірні ватри — заплановані виступи колективів, перегляд кінострічок з виховною метою.

— Вірю, що всі ви виявите свої найкращі якості та будете прагнути до перемоги. Одна людина може зробити небагато — посадити дерево, полагодити стіл чи стілець, а найголовніше, що дає ця гра — командний дух, розподілення ролей заради спільної перемоги, — привітав з відкриттям обласного етапу гри керуючий справами виконавчого апарату облради Володимир Подорожко.

Переможець регіонального етапу представлятиме Запорізьку область у липні на Всеукраїнському рівні, йдеться у інформації Відділу комунікацій Запорізької обласної ради.