Вона дасть змогу інтегрувати область в Об’єднану енергетичну систему України і тим самим забезпечити надійне енергопостачання об’єктів соціальної сфери та промисловості. Нині єдиним джерелом електроенергії в області є Луганська ТЕС, що розташована у Щасті. Через воєнні дії її робота постійно перебуває під загрозою.

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш разом із заступником голови Луганської ОДА Юрієм Клименком ознайомилися з перебігом будівництва підстанції. Вже завезено і встановлено енергоблоки та майже 25 км електроопор. Обладнання, виготовлене в Кореї, перебуває в області на відповідальному зберіганні і буде встановлено найближчим часом. На будівництво загалом виділено 1,3 млрд грн, виконавцями проекту визначено Міненерговугілля, Мінрегіон і ДП «НЕК «Укренерго», генеральний підрядник — ТОВ «Київська енергетична будівельна компанія».

«Підстанція «Кремінська» дасть можливість запустити потужні підприємства, завести інвестиції на територію області, тому що для будь-якого потенційного інвестора головним питанням є ситуація з енергетикою», — сказав Юрій Клименко.