Спочатку літератори у середу провели круглий стіл, приурочений відкриттю заходу. Письменницька еліта, автори, видавці, бібліотекарі, а також усі, хто любить читати, — зібралися, аби поспілкуватися та ознайомитися з новими виданнями.

На урочистому відкритті насамперед привітали нового очільника обласного письменницького осередку — поета Василя Кузана.

Він зазначив, що Національна спілка письменників підтримує всі проекти, пов’язані з популяризацією літератури, поділився планами щодо реалізації нових креативних задумів для залучення якомога більшого кола читачів.

Як наголосив заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, приємно, що в місті традиції книговидання і далі розвиваються, є багато авторів, які пишуть цікаві твори і знаходять свою аудиторію. Хочеться, аби серед читачів було і більше молоді. Адже жоден гаджет ніколи не зрівняється з книгою.

За словами в. о. голови ОДА Ярослава Галаса, на Закарпатті діє програма підтримки місцевих авторів. Так, за останні 10 років уже видали понад сто різних книг, серед яких — і лідери українських книжкових рейтингів.

Завершилися урочистості з нагоди відкриття фестивалю виступом акторів обласного театру ляльок «Бавка», які розповіли присутнім про історію книговидання.

Фото надано прес-службою міськради.