Як уже повідомляла наша газета, днями з дитячого табору відпочинку у селі Репужинці Заставнівського району Чернівецької області були доправлені до районних лікарень з отруєнням діти та дорослі. І ось нарешті результати досліджень оприлюднили фахівці.

У продуктах, якими годували підлітків у таборі «Буковинка», виявили кишкову паличку та стафілокок. Про це розповіла заступниця директора ДУ «Чернівецький лабораторний центр МОЗ» Мар’яна Миронюк.

За її словами, в харчоблоці закладу бактерії кишкової палички знайшли в салаті з капусти, рибі, сосисках і котлетах. А стафілокок — в салаті з огірків і помідорів.

Нагадую, що з табору в Репужинцях п’ятьох дітей та одного дорослого госпіталізували 9 червня з підозрою на отруєння. Загалом 30 дітей скаржилися на нудоту та блювання. Наразі ще не готові висновки вірусологічних досліджень і результати перевірки згущеного молока, яке тут теж зберігали в неналежних температурних умовах.

Дивно, але табір і далі працює, у ньому нині відпочивають приблизно 100 дітей. Це мальовнича місцевість на березі Дністра поблизу відомого монастиря, який є місцем паломництва. Батьки прагнуть відправити сюди своїх дітей, бо таких краєвидів і природного ландшафту деінде побачити не можна. Але з року в рік через безвідповідальність персоналу та дирекції діти зазнають отруєнь після вживання неякісних продуктів, котрі зберігаються в неналежних умовах. Дивно, але кардинальних висновків ніхто не робить. А це зумовлює подальше функціонування табору, непридатного для перебування дітей.