В четвер кілька сотень невдоволених власників автомобілів перекрили одну з центральних магістралей Софії з вимогою до уряду звернути увагу на необґрунтоване зростання вартості пального.

Один із організаторів протесту Красимір Мітов з Національної профспілки «Захист» повідомив Болгарському національному радіо, що приводом для чергових протестних дій стали незрозумілі дії власників АЗС, на яких ще півтора місяці тому за таких само цін на нафту на світових ринках та курсу долара бензин і дизельне паливо коштували близько 1 євро, а сьогодні їх уже продають на 15 євроцентів дорожче.

«Ось уже місяць, як на міжнародних ринках ціни падають, а в Болгарії підвищуються. Ми повідомили прем’єру, що вважаємо це справжнісінькою спекуляцією. Ми вимагаємо, щоб держава звернула увагу на це і не залишалася осторонь. Ціни на бензин у країні мають бути ринкові, а не спекулятивні. Всі ми платимо за щось, за що не повинні платити», — заявив Красимір Мітов про вимоги протестувальників і додав, що чекають реакції влади на них.

Перша акція протесту спричинила величезні затори на вулицях болгарської столиці, бо свої машини вони штовхали руками. Але решта учасників руху підтримували їх і не нарікали. Бо зростання цін на бензин у період відпусток непокоїть усіх, без винятку, власників автомобілів.