Фото з сайту Миргородської міськради.

У Миргороді врочисто відкрили ще одну амбулаторію загальної практики сімейної медицини (на знімку). Розташована вона в мікрорайоні Мінзаводський, де мешкають 8 тисяч земляків.

У курортному місті медичних і оздоровчих закладів, звісно, не бракує. Однак найбільші з них зосереджені в центрі й курортній зоні. Тож при реформуванні міської ланки первинної медицини особливу увагу звернули на максимальне наближення фахових якісних послуг безпосередньо до місць проживання миргородців і, власне, до їхніх домівок. Бо з віддалених мікрорайонів у центр, як то кажуть, не наїздишся. Особливо тоді, коли йдеться про людей похилого віку чи матерів із малими дітьми...

За таких обставин згаданий медзаклад став уже п’ятою «сімейною» амбулаторією, відкритою в рамках реформування первинки. Таку стратегію змін схвалюють мешканці міста. Тож і на цих урочистостях голова мікрорайону Мінзаводський Олександр Сєров подякував представникам міської влади за небайдужість до потреб жителів довколишніх будинків.

Останні вже встигли переконатися в тому, що «їхня» амбулаторія ошатна не лише зовні. Відремонтовану будівлю наповнили сучасним обладнанням. У ній ведуть прийом двоє кваліфікованих лікарів — терапевт Тетяна Королевська та педіатр Наталія Богданова. Не менш важливо й те, що вхід до медзакладу облаштували пандусом для людей із інвалідністю. Зрештою, зручно тут усім — і лікарям, і пацієнтам.