За добу (станом на ранок 18.06) російські найманці 34 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них дев’ять разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник також обстрілював наших захисників з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник обстріляв наші позиції з мінометів калібру 120 та 82 мм, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Широкиного, Лебединського, Пищевика, Талаківки, Водяного, Павлополя, Новоселівки Другої, Пісків, Авдіївки, Мар’їнки, Опитного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог гатив з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Південного, Кримського, Попасної, Луганського, Новотошківського, Новоолександрівки.

У результаті обстрілів один військовий отримав бойове травмування. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, три окупанти отримали поранення. Крім того, 19 червня в Мінську заплановано проведення чергового засідання ТКГ з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях. Російська окупаційна адміністрація ОРДЛО та представники російських окупаційних підрозділів через власні джерела масової пропаганди відкрито публікують фейкові новини про нібито підготовку українськими військами провокативних обстрілів власних позицій та мирних населених пунктів, готуючи обґрунтування для власних провокацій у рамках гібридних дій. ЗСУ не піддаватимуться на провокації з боку противника і продовжуватимуть виконувати бойові завдання, дотримуючись прийнятих раніше зобов’язань у рамках Мінських домовленостей, зазначили в штабі.