Саме в цьому населеному пункті 09.06.2019 р. сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої мікроавтобус із хімікатами впав у озеро. Уже тоді екологи попереджали про можливе потрапляння отрути у криниці через підземні водоносні горизонти. На жаль, їхні припущення виправдалися.

— Показники хімікатів у криницях та водогоні села Збаржівка перевищують гранично допустимі норми у 20 разів, — повідомив під час наради у голови облдержадміністрації 18 червня керівник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук. — Сьогодні вранці взято нові проби, невдовзі отримаємо результати.

У колодязях населених пунктів, розташованих у селах вище і нижче від місця аварії, перевищень показників хімічного забруднення води не виявлено.

— Мешканцям села одразу доставили півтори тонни питної води належної якості, — повідомив перший заступник голови ОДА Андрій Гижко. — Її підвозимо сюди щоденно.

За інформацією фахівців обласної екологічної інспекції, фактів перевищення гранично допустимих норм забруднення хімікатами річки Рось не виявлено. Йдеться про результати досліджень станом на кінець минулого тижня.

Вінницька область.