Михайло Довбенко (праворуч) проінспектував хід будівництва амбулаторії в Дорогові.

Фото прес-служби Галицької РДА.

За державною програмою «Доступна медицина» на Прикарпатті впроваджують нові проекти

На Прикарпатті триває реалізація державної програми «Доступна медицина». Нею передбачено будівництво 26 нових сучасних амбулаторій. А також — придбання спеціальних автомобілів та наповнення медзакладів необхідним обладнанням.

Народний депутат України Михайло Довбенко під час робочої поїздки на свій виборчий округ поцікавився ходом реалізації цього вкрай важливого для реформування медицини проекту. Приміром, у квітні таку амбулаторію відкрили в селі Старі Кривотули Тисменицького району. В сусідньому Галицькому районі споруджують чотири таких же. У селі Дорогів за державною програмою вже придбано спецавтомобіль, та за типовим проектом завершується будівництво медзакладу.

Голова Галицької РДА Микола Попович повідомив, що державні кошти на Блюдниківську та Маріямпільську амбулаторії також надійшли, тож найближчим часом і їх відкриють.

Михайло Довбенко відзначив, що місцева влада долучається до реалізації проектів, які дадуть можливість надати якісні медичні послуги мешканцям віддалених населених пунктів.

Івано-Франківська бласть.