Під час першої там відпочили 22 таких дітей.

При цьому йдеться фактично про унікальний досвід перебування у звичайному заміському таборі згаданих хлопчиків і дівчаток разом із батьками та іншими дітьми. Адже найчастіше такий релакс і оздоровлення малечі з інвалідністю відбувається у спеціалізованих закладах або принаймні з їхнім цілковитим «відокремленням» від загалу ровесників. Натомість у згаданому СОК ідею інклюзивності реалізували на практиці.

Хоча для цього довелося витратити чимало коштів і докласти неабияких зусиль. Скажімо, задля створення належних умов для спільного відпочинку малечі з батьками в «Супутнику» нинішнього року за найактивнішого сприяння кременчуцької міської влади капітально відремонтували другий корпус. Для роботи з такими дітьми фахівці комплексу отримали спеціальні сертифікати.

Тож тепер вихователі допомагають і юним підопічним, і їхнім батькам відпочивати активно та змістовно. Розвиваючі ігри сприяють оздоровленню дітей із інвалідністю, формуванню необхідних їм практичних навичок. Водночас вони катаються на поні, малюють, ліплять, займаються іншими видами художньої творчості.

Не менш важливо й те, що такі хлопчики та дівчатка беруть участь у загальних табірних заходах, дискотеках, знаходять нових друзів серед ровесників. Таке спілкування більш ніж істотно сприяє соціалізації особистості змалку. Зрештою, діти поки що не замислюються над такими «високими матеріями». Вони просто відпочивають, розважаються. На радість собі та на втіху батькам.

Фото: kremen.gov.ua