За рясними зливами і градами йдуть ще рясніші. Найбільше негода дошкуляє сільським районам: розмиває дамби і підмиває дороги, створює загрозу мостам, затоплює домогосподарства і руйнує будинки.

Як знову повідомили в управлінні ДСНС у Чернівецькій області, внаслідок різкого погіршення погодних умов у кількох селах пошкоджено дахи житлових будинків, зруйновано міст та підтоплено земельні ділянки. Постраждали три населені пункти.

У селі Волока Вижницького району поривчастий вітер пошкодив покрівлі низки будинків, семи господарських будівель, приміщення сільського клубу, автобусної зупинки і каплички.

У селах Конятин і Самакова Путильського району внаслідок сильного дощу й підняття рівня води в потічку Самаківський 18 червня зруйновано берегоукріплення, змито георешітку завдовжки 70 метрів.

Також замулено русло потічка Самаківський, пошкоджено гравійне покриття дороги місцевого значення сполучення с. Конятин — с. Самакова завдовжки 4 км, зруйновано один дерев’яний міст. Підтоплено дві земельні ділянки загальною площею 1 га, приватний продуктовий магазин і столярний цех.