За добу (на ранок 21.06) російські найманці 18 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. З них п’ять разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник відкривав вогонь по наших військових із гранатометів різних систем, зенітних установок, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив із міномету калібру 120 мм, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Павлополя, Мар’їнки, Водяного, Новоселівки Другої, Березового, Чермалика, Пищевика, Гнутового.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших військових були обстріляні з 82- та 120-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї поблизу Кримського, Луганського, Травневого, Майорська, Новолуганського, Новозванівки.

«Внаслідок обстрілів троє військовослужбовців були поранені, один отримав бойове травмування. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, 20 червня двох окупантів знищено та трьох поранено», — зазначили в штабі.