Конфлікт з поліцейськими у вінничанина виник пізно ввечері. Чоловік повертався додому, коли до нього підійшов правоохоронець. Попросив бути присутнім під час слідчих дій як понятий. На той час поліцейські вилучили в одного з перехожих гранату. Вінничанин відмовився.

— Зав’язався словесний конфлікт, правоохоронець застосував фізичну силу, чоловік упав і вдарився головою об асфальт, — так описує ситуацію департамент комунікації Нацполіції. — За фактом розпочато кримінальне провадження і службове розслідування. За розпорядженням голови Нацполіції Сергія Князєва, від виконання службових обов’язків відсторонено самого порушника та чотирьох керівників поліції Вінниччини. Готуються документи на звільнення заступника начальника поліції області.

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) 22 червня оголосили співробітнику поліції підозру за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України («Перевищення влади або службових повноважень»). Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді цілодобового домашнього арешту. Інформацію оприлюднила прес-служба територіального управління ДБР, розташованого у Хмельницькому.

На той час постраждалий ще був живий, перебував у комі в одному з медичних закладів Вінниці. У неділю, 23 червня, він помер.

«Зупинилося серце прекрасної людини, палкого патріота, — написав на своїй сторінці у Фейсбуці близький знайомий загиблого Сергій Гайструк. — Поліція, яка повинна охороняти спокій і мирне життя громадян, побила його до стану, який став смертельним. За що? Тільки за те, що відмовився свідчити про те, про що не мав уявлення і про що не дозволяло його мудре сумління!».

На час розслідування прізвище правоохоронця не оприлюднюють, однак воно відоме. Свого часу місцевий відділ комунікації обласної поліції розповідав про нього як про переможця змагань із самбо.