Попри те, що спікер грузинського парламенту Іраклій Кобахідзе оголосив про відставку, у Грузії акції протесту не вщухають. У неділю мітинги відбулися і в інших містах країни, а також за її межами за участю грузинської діаспори. Офіційно мітингарі вимагають відставки міністра внутрішніх справ і покарання тих, хто віддавав наказ жорстоко розігнати протестувальників, адже на ранок понеділка в медзакладах ще залишалися люди, які отримали поранення під час розгону демонстрації під парламентом 20 червня. Проте ще одним і головним гаслом мітингів є вимога до Росії залишити в спокої Грузію та Україну і повернути вкрадені території.

Спостерігачі звертають увагу, що серед мітингарів переважають молоді люди, що свідчить про те, що в Грузії виросло покоління, яке не має жодних сентиментів до спільного радянського минулого, натомість чітко усвідомлює агресивну політику Кремля щодо країн, які постали на пострадянському просторі. Провокація російського депутата Сергія Гаврилова, який 20 червня під час Міжпарламентської асамблеї православ’я вирішив, що має право посісти місце спікера в грузинському парламенті і проголосити промову російською мовою з головної трибуни країни (після чого, власне, і почалася політична криза) знову збурила антиросійські настрої. Футболісти кількох клубів вищої ліги Грузії вийшли на матчі у футболках з надписами, що нагадують про російську окупацію грузинських територій. Кінотеатри країни призупинили показ фільмів російською мовою, повідомляє DW.

Відреагували на події в Грузії і в Кремлі, використавши випробувану на Україні термінологію та методи. Президент Путін «покарав» шість російських авіакомпаній, що здійснюють польоти до Грузії, підписавши указ про скасування всіх авіаперевезень з 8 липня. Також він доручив уряду «ухвалити заходи із забезпечення повернення до Росії російських громадян, що тимчасово перебувають у Грузії». Прем’єр Росії Д. Мєдвєдєв, коментуючи події в Грузії, жодним чином не пов’язав їх з провокацією російського депутата, а звинуватив «політичних клоунів» та «радикальну опозицію».

У Києві до позиції влади і громадянського суспільства Грузії натомість поставилися «з розумінням та симпатією». Про це йдеться в заяві речниці МЗС Катерини Зеленко. «Україна підтверджує свою солідарність з грузинським народом у його боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність своєї Батьківщини, свою підтримку зміцнення і подальшого розвитку демократії та демократичних інститутів у Грузії», — йдеться в заяві.