Луганський рибоохоронний патруль готує матеріали до правоохоронних органів про масову загибель риби, а також підраховує збитки, завдані рибному господарству України.

Масова загибель водних біоресурсів сталася нещодавно на річці Повна, що протікає територією Станично-Луганського району, та річці Деркул у межах Красноталівської і Комишненської селищних рад. Вода в цих місцях набула червоного кольору, вкрилась великою кількістю загиблої риби і має неприємний запах.

У результаті комплексного обстеження водного об’єкта працівниками Луганського рибоохоронного патруля з представниками ГУ ДСНС України, Держекоінспекцією та Держпродспоживслужбою в Луганській області здійснено всі відповідні заходи й відібрані зразки води для встановлення причин масової загибелі водних біоресурсів. Обстеженням встановлено, що загрозу несе річка Повна, яка є лівою притокою Деркула і тече з території Російської Федерації. Схоже, що в неї скидають забруднюючі речовини невідомого походження, від чого і відбувається таке масштабне отруєння риби.

Луганська область.