Нині МОН проводить тестування цієї системи. Сьогодні з 11:00 до 17:00 усі охочі зможуть потренуватися створювати віртуальні кабінети та подавати через них заяви про вступ до вишів.

Для цього треба зайти на сайт http://ez.osvitavsim.org.ua, перейти за розміщеним на головній сторінці посиланням «Генерація даних для тестування», вивчити інструкцію та виконати її.

Після завершення тестового періоду всі «тренувальні» кабінети видалять з системи. Як повідомили у МОН, тестова реєстрація електронних кабінетів проводиться з метою перевірки роботи системи Єдиної державної електронної бази з питань освіти в умовах пікових навантажень та завершення її налаштувань.

Цього тижня у Міністерстві освіти і науки запрацювали гарячі телефонні лінії та приймальня громадян з питань вступної кампанії. Їх координати можна знайти на сайті МОН. Вступників консультуватимуть особисто, телефоном та електронною поштою. Абітурієнтам з Криму та Донбасу процедуру вступу роз’яснюватимуть також представники фонду «Відкрита політика».

Відеоскриншот: МОН YouTube