Його реконструкцію зініціювали та здійснили за підтримки дорослих учні 6-А класу тамтешньої гімназії імені Ніни Герасименко.

А почалося все зі звичайної прогулянки згаданим парком ще взимку. Саме тоді гімназисти звернули увагу на, м’яко кажучи, обшарпаний, непривабливий вигляд старого фонтана. В такому стані він перебував уже тривалий час. Потенційній оазі краси і прохолоди влітку вирішили подарувати друге життя. При цьому діяли вже, як то кажуть, по-дорослому. Спершу привернули увагу до проблеми, зокрема й за допомогою флешмобу. Водночас заручилися згодою батьків, учителів і комунальників підтримати добре починання. Зустрілися навіть із міським головою. Тож для декого нібито наївне дитяче бажання вилилося у соціально значущий проект «Фонтан бажань», який узялися реалізовувати гуртом.

Зусиль довелося докласти чимало. Адже занедбану та поруйновану споруду треба було очистити від старих нашарувань, підкорегувати її форму, а потім поштукатурити й пофарбувати знову, прикрасити малюнками. У безпосередньому виконанні майже всіх робіт шестикласники брали найактивнішу участь. Працювали, звісно, під керівництвом дорослих, зокрема й фахівців міського виробничого управління ЖКГ. До фінансування витрат долучили також кошти, виручені за зібрану макулатуру. В розмальовуванні фонтана шестикласникам допоміг учень десятого класу Микола Пилипенко.

Вийшло справді гарно. І водночас повчально насамперед для тих дорослих земляків, які звикли тільки тицяти пальцями на «проблемні» місця у тому чи іншому мікрорайоні. Натомість діти діяли під девізом: «А що ти зробив для свого міста?». За ту небайдужість і «вагомий внесок в організацію благоустрою та створення позитивного іміджу Карлівки» 6-А клас отримав подяку за підписом міського голови. Її вручили під час коротких урочистостей з нагоди відкриття фонтана. А потім діти ласували тортом із його зображенням. Та ще солодшою за нього була думка про те, що зроблене руками юних гімназистів «дорослішатиме» разом із ними та наступними поколіннями земляків.

Фото: gazeta.ua