Заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк, поетеси Валентина Сторожук та Жанна Дмитренко під час передачі книжок у Калинівці; понад 300 творів 20 авторів поповнили бібліотеки Калинівського району.

Кошти на їх придбання виділили з районного бюджету.

Прозові й поетичні твори доставив у район «десант» майстрів слова разом з керівником обласної письменницької організації Вадимом Вітковським. Відбулася розмова письменників з працівниками бібліотек, читачами, керівниками району.

— На жаль, держава не фінансує придбання нових видань для бібліотек, а Інтернет забрав у них частину читачів, — зазначив Олександр Крученюк. — Ініціатива керівників Калинівського району заслуговує не тільки схвалення, а й підтримки та поширення. Нею могли б скористатися не тільки в інших районах краю, а й інших областях.

Посадовець нагадав, що обласна влада багато років поспіль виділяє кошти на видання творів вінницьких авторів. Упродовж 2016—2019 рр. ця сума становить по одному мільйону гривень щороку.

— Дуже важливо, щоб у бібліотеках були книжки саме місцевих авторів, — наголосив голова Калинівської районної ради Василь Поліщук. Такі твори дають можливість більше дізнаватися про історію краю, його людей, прищеплювати любов до рідної землі. Адже для кожного з нас історія України починається з його малої батьківщини.

Вадим Вітковський повідомив, що таке само замовлення на книжки вирішила зробити Мурованокуриловецька райдержадміністрація та районна рада.

На переданих книжках значаться прізвища 20 вінницьких письменників. Серед них — Михайла Каменюка, Валентини Буздиган, Жанни Дмитренко, Руслани Мельничук. Вони були присутні на зустрічі. Розповіли про написане і те, над чим працюють нині. Кожен щиро дякував за акцію, що вперше реалізується на теренах краю.

Фото з сайту Вінницької ОДА.