З них п’ять разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї поблизу Лебединського, Авдіївки, Мар’їнки, Опитного, Водяного, Новотроїцького, Невельського, Талаківки, Широкиного, Богданівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших військових були обстріляні з мінометів 82 мм і 120 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї біля Південного, Кримського, Новолуганського, Травневого, Зайцевого.

«Внаслідок обстрілів п’ять військовослужбовців дістали поранення, ще двоє — бойове травмування. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, двох окупантів поранено», — зазначили в штабі.