Минулої неділі відбулись перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад і відповідних сільських, селищних, міських голів у 66 об’єднаних територіальних громадах (7 міських, 14 селищних, 45 сільських ОТГ). Зокрема, у Волинській, Полтавській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Харківській та Хмельницькій областях — в 1 ОТГ; в Житомирській, Херсонській та Чернівецькій областях — у 2 ОТГ; у Рівненській та Черкаській — у 3 ОТГ; у Запорізькій, Одеській та Сумській — у 4 ОТГ; у Вінницькій та Київській — у 5 ОТГ; у Чернігівській — в 6 ОТГ; у Луганській — у 8 ОТГ та у Миколаївській області — у 12 об’єднаних територіальних громадах.

Як повідомляє наш власкор Максим СОЛОНЕНКО, на Волині вибори відбулись у Мар’янівській об’єднаній територіальній громаді, першій на території Горохівського району — одного з найбільших за площею і населенням в області, своєрідної житниці Волині.

Селище Мар’янівка — другий за величиною і значенням населений пункт Горохівського району. Тут розташовані цукровий завод і залізнична станція Горохів. А ще раніше діяли потужні консервний і сироробний заводи. Тож, як кажуть, сам Бог велів, щоб селище, а по суті, невеличке містечко, стало центром ОТГ.

За посаду селищного голови змагалися вісім претендентів. На виборах найбільше голосів — 889 — набрав кандидат від «Свободи» Олег Басалик.

Участь у голосуванні взяли 3227 членів громади із 6327 осіб, внесених до списків виборців. Тобто 51 відсоток.

За 26 депутатських місць змагалися 143 кандидати.

Нова громада об’єднала дев’ять населених пунктів чотирьох колишніх рад (трьох сільських і селищної) з населенням 8359 осіб.

У Мар’янівської ОТГ є все для ефективної роботи на користь громади.

Крім того, цього дня відбулись додаткові вибори депутатів 30 сільських, селищних рад (14 сільських, 16 селищних рад), що приєднуються до ОТГ.

Вл. інф.