Вони триватимуть на морі, суші, у повітрі й під водою, територіально — в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

До Військової гавані Одеського морського торговельного порту вже зайшли два румунські корвети, американські есмінець і швидкохідний транспортно-десантний корабель-катамаран, грузинський катер та турецький фрегат. Цьогоріч у навчаннях беруть участь військовослужбовці ВМС 19 країн, у тому числі зі США, Великої Британії, Польщі, Італії, Туреччини, Франції, Грузії, Польщі. Загальна кількість учасників навчань — понад три тисячі військовослужбовців.

Серед нових тем навчань — відпрацювання річкового елемента. «Противник» спробує заблокувати вихід до Чорного моря через Дунай. Кораблі морської охорони ДПСУ повинні будуть супроводжувати транспортні цивільні судна через гирло річки до моря. Буде задіяно винятково сили Морської охорони ДПСУ. У морському прикордонному компоненті заплановано артилерійські стрільби, висадку доглядових груп, а також удосконалення взаємодії спецпідрозділів. У водолазних тренінгах уперше візьмуть участь представники прикордонного підрозділу «ДОЗОР» з відповідною спеціалізацією.

«Сі Бриз-2019» завершаться 12 липня. Очікується, що 7 липня участь у навчаннях візьмуть командування 6-го флоту ВМС США та представники Пентагону.

Фото: mil.gov.ua