Це щорічна міжнародна подія, присвячена експертному обговоренню прогресу реформ в нашій країні. За даними Міністерства фінансів, цього року серед учасників — понад 300 партнерів України, зокрема, з ЄС, НАТО та G7.

Серед них представники 37 країн і дев’яти міжнародних організацій та інституцій. Українську делегацію очолює Президент України Володимир Зеленський, який перебуває з візитом у Канаді. Головні теми обговорення у рамках конференції: результати та хід українських реформ, шлях нашої країни до вступу в НАТО, інновації та інвестиції.

«Збиратися в колі друзів для обговорення важливих питань порядку денного країни — традиція з невеликою історією, проте з потужним потенціалом. Вже втретє ми зустрінемось з нашими ключовими партнерами і вже втретє продемонструємо успішність реформ, які свідчать про ефективність та послідовність курсу змін, що ми обрали в 2014 році. Міжнародна конференція з питань реформ в Україні — не просто платформа для діалогу. Це індикатор підтримки нашої країни світом», — написала у Фейсбуку напередодні конференції у Торонто член української делегації міністр фінансів нашої країни Оксана Маркарова. Вона також зауважила, що цей захід було започатковано урядом України як один з елементів відкритості держави для змін та готовності перейняти іноземний досвід для їх реалізації.

Перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, який також входить до складу делегації, у Фейсбуку відзначив, що зустріч у Торонто — чудова нагода «обговорити з міжнародними партнерами та експертами прогрес реформ в Україні».

До речі, уперше Міжнародна конференція з питань реформ в Україні (яку також вважають однією із наймасштабніших, присвячених нашій державі) має інтерактивний формат. Відбуваються виступи високопосадовців, панельні дискусії за участі провідних міжнародних експертів, відвідувачі знайомляться з продуктами українських креативних індустрій в межах платформи Ukraine House, дізнаються про ділові та інвестиційні можливості в Україні.

Учора Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд (на знімку). Сторони, як інформує прес-служба глави нашої держави, наголосили на важливості консолідації міжнародної коаліції для протидії російській агресії. Президент підтвердив, що курс України на повноправне членство в ЄС і НАТО залишається незмінним, і висловив сподівання на подальшу активну взаємодію з Канадою у питаннях євроатлантичної інтеграції нашої країни.

У програмі візиту В. Зеленського до Канади, який завершується сьогодні, також зустрічі з прем’єр-міністром Джастіном Трюдо, спецпредставником США Куртом Волкером, єврокомісаром Ельжабетою Беньковською, керівництвом Світового конгресу українців та Конгресу українців Канади, участь у церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору тощо.

Фото прес-служби Президента України.