Біля Верхньоторецького бойовики розстріляли поліцейський автомобіль. На Приазов’ї керованою ракетою поцілили у санітарний транспорт морпіхів.

Це сталося неподалік селища Водяне. Російські найманці почали гатити, коли військові медики евакуйовували пораненого. Окупанти влучили в автомобіль «Хаммер» з протитанкової керованої ракети. Водій машини загинув на місці. Ще одна жертва — військовий лікар Ірина Шевченко. Жінка померла в лікарні. Справою займається Донецька обласна прокуратура. «Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області слідчими Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 438 («Порушення законів та звичаїв війни») КК України», — йдеться в повідомленні.

У Донецькій області на автодорозі між містами Мар’їнка та Красногорівка бойовики обстріляли автомобіль із волонтерами. «До Мар’їнського відділу поліції надійшло повідомлення від працівників Центральної міської лікарні міста Курахове про надання медичної допомоги двом медикам-волонтерам, 42 та 32 років», — зазначили в прес-службі МВС.

За словами постраждалих, стріляв снайпер. Нині волонтери перебувають у військовому госпіталі Покровська з кульовими пораненнями. Всі обставини інциденту встановлюються. Слідчі вже відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 («Терористичний акт») КК України.

Тим часом, за добу (на ранок 2.07) бойовики 25 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них 13 разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Противник також відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП та стрілецької зброї поблизу Водяного, Авдіївки, Мар’їнки, Новоселівки Другої, Лебединського, Опитного, Пісків.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог бив з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, автоматичних гранатометів, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї поблизу Новоолександрівки, Новолуганського, Зайцевого, Луганського, Новотошківського, Кримського, Новгородського.

«У результаті ворожих обстрілів двоє військовослужбовців загинули, ще двоє — дістали поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, 1 липня трьох окупантів знищено, та ще п’ятьох поранено», — зазначили в штабі.

Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation (Facebook)