Під час акції «Без поліетилену» у Львові.

Торговельні заклади у такі дні популяризують практику закупівлі продуктів у багаторазову тару.

«Я б дуже хотів, щоб ми стали першим в Україні містом, яке взагалі забуде про пластикові пакети. Ми готові бути пілотним проектом, тому що в державі потрібно озвучити чіткий орієнтир: до 2035-го чи 2040 року відмовитися від поліетилену. Ми самі повинні наводити лад у своїй хаті», — заявив міський голова Львова Андрій Садовий, який долучився до цієї акції.

Організатори просвітницької кампанії радять покупцям використовувати багаторазову торбинку або власний контейнер, купляти товари на вагу, вкладати кілька товарів в одну торбинку.

«Людина з водою, продуктами, з повітрям щодня вживає майже 5 грамів пластику, який негативно впливає на організм. Ми повинні зробити все можливе, щоб зменшити вплив пластику на наше життя», — вважає директор департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Міністерства екології та природних ресурсів Світлана Гринчук.

Як заявив під час перебування у Львові міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, це місто стало лідером в Україні з відмови від поліетилену та пластику. Він нагадав, що Європейський Союз прийняв рішення про заборону використання певних видів пластику, і Україна, яка підписала та ратифікувала угоду про асоціацію, повинна рухатися разом із сусідами.

Фото прес-служби міської ради.