Домовитися про «хлібне перемир’я» й обмін заручниками на переговорах знову не вдалося. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці прес-секретар представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«У зв’язку з позицією РФ, не вдалося досягти жодного прогресу щодо запровадження «хлібного перемир’я» і домовитися щодо звільнення утримуваних осіб. Українська сторона не заперечує проти звільнення утримуваних у форматі «всіх встановлених на всіх встановлених», але пропонує прискорити цей процес покроковим виконанням цієї формули», — зазначила вона.

Тим часом бойові дії на Донбасі не вщухають. За добу (на ранок 3.07) російські найманці 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них 8 разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Також противник відкривав вогонь по наших військових з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. За даними прес-центру штабу ООС, найгарячіше було поблизу Лебединського, Мар’їнки, Новотроїцького, Красногорівки, Новолуганського.

«У результаті ворожих обстрілів один український військовослужбовець дістав бойове травмування. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, 2 липня одного окупанта знищено та двох поранено», — зазначили в штабі.