Його організаторами стали Полтавська районна рада та обласний центр народної творчості. Як і завжди, головними героями яскравого дійства були ті подружні пари, які в любові та злагоді прожили разом 50 років і більше.

Місце для зустрічі з ними обрали не випадково. Адже саме в цьому селі діє районний музей рушника імені Н. Бокоч, в якому дбайливо зберігають чимало весільних оберегів. Понад три десятки немолодих подружніх пар із п’яти районів області ще раз пережили ті трепетні відчуття, коли стаєш на весільний рушник...

Зі сцени представили кожне «золоте» подружжя. Розповіді про їхнє кохання, довгу й непросту спільну життєву дорогу з демонстрацією світлин півстолітньої давності багатьох розчулювали до сліз. Такі зворушливі історії спростовували чимало стереотипних уявлень і навіть міфів. Зокрема й той, згідно з яким родини, засновані митцями, творчими людьми, мають більше проблем у взаєминах, частіше розпадаються... Однак присутній на святі й відомий не лише на Полтавщині композитор Олексій Чухрай зі своєю дружиною Валентиною в щасливому шлюбі прожив уже 57 років!

До речі, на сцені він акомпанував співачці й науковцю, заслуженій артистці України Наталії Сулаєвій, батьки якої також були героями цього свята. Як і подружжя Галини й Аркадія Славуцьких, котре нещодавно подолало «золотий» рубіж сімейного життя. При цьому Аркадія Матвійовича на Полтавщині добре знають як талановитого журналіста й фотохудожника. На його переконання, творчість не руйнує, а навпаки, зміцнює родину, не дає їй загрузнути у болоті буденності, дріб’язкових побутових проблем.

А найгучніше присутні аплодували, звісно, тим парам, які мають найбільший стаж сімейного життя. Саме вони першими отримували дипломи, квіти та подарунки від організаторів свята. Останні із захопленням нагадали про те, що окремі герої живуть разом уже понад шість десятиліть! А значить, зоріють прикладом не лише для власних дітей, онуків і правнуків.

Полтава.

Фото надано автором.