Фото прес-служби Михайла Довбенка.

Міжконфесійне паломництво до Маріямпольської чудотворної ікони та до Біблійного Саду набуває розмаху.

У селі Маріямпіль Галицького району минулих вихідних відбулася щорічна Проща родин. У цьому благословенному місці збираються прочани з усього регіону, щоб помолитися Чудотворній іконі Божої Матері. Святкову літургію очолив екзарх Луцький Йосафат Говера. Співслужили йому парох місцевої церкви о. Роман Дзюбак та інші священики. Разом просили Божого заступництва для своїх родин та Української держави.

Ще однією принадою Маріямполя є Біблійний Сад, закладений 2011 року. Ініціатор його створення — академік Володимир Боцюрко. Він заснував ГО «Комітет із відродження Маріямполя», залучив до праці громадськість. Допоміг і народний депутат України Михайло Довбенко (на знімку праворуч), який під час прощі наголосив на вагомості громадської справи. Сад постав на місці колишнього пасовища. Закладено тридцять дерев, про які згадується у Святому Письмі. Біля кожного — табличка із пам’яткою про його богословське значення.

Особливий Біблійний Сад ще й тим, що є міжконфесійним. Аналогів такого в нашій країні немає. Це ніби наглядний посібник для вивчення Святого Письма. Він поділений на локації, де хронологічно скульптурами відтворено події Старого та Нового Завітів. Є навіть «неопалима купина» (ясинець), згадувана в Біблії. Та ще й знання з ботаніки можна вдосконалити.

«Минуть роки, підростуть дерева, буятимуть квіти в саду, і паломники матимуть пам’ятну локацію для молитви та відпочинку. Поважне місце для духовного та фізичного зцілення», — зазначив Михайло Довбенко.

Івано-Франківська область.