На знімку: у приміщені пересувного ЦНАПу.

Його придбали за кошти державного та місцевого бюджетів. Про це повідомили в Донецькому центрі розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

Мобільним Центром надання адміністративних послуг є спеціально обладнаний автомобіль-трансформер, який менш як за півгодини перетворюється на справжній мобільний офіс площею 30 квадратних метрів. Одночасно в мобільному офісі можуть перебувати до 15 людей. Прийом мешканців тут здійснюють чотири фахівці. Спеціалізоване авто обладнано необхідними комунікаціями: електропостачанням, Інтернетом, кондиціонером та пандусом для людей з інвалідністю.

Загалом у модульному ЦНАПі планується надання майже 100 адміністративних та соціальних послуг, які нині є доступними для мешканців найвіддаленіших населених пунктів Соледарської ОТГ.

«Проект унікальний, він розрахований на обслуговування мешканців віддалених сіл нашої громади. Завдяки такому офісу маломобільні жителі нашої громади зможуть отримати послуги практично поряд зі своїм домом. Це актуально передусім для людей, які через стан здоров’я не в змозі дістатися до ЦНАПу», — зазначає соледарський міський голова Олександр Степаненко.

Вартість проекту «Мобільний офіс на колесах», впровадженого в Соледарській ОТГ, — 3,6 мільйона гривень із держбюджету і 10 тисяч гривень з місцевого бюджету громади.

«Цього року Соледарська ОТГ продовжуватиме реконструкцію будівлі під стаціонарний Центр надання адміністративних послуг за кошти Державного фонду регіонального розвитку, — поінформував радник з питань регіонального розвитку Донецького ЦРМС Артем Колодезний. — Соледарська міська ОТГ стала учасником фази впровадження проекту з підтримки Центрів надання адміністративних послуг від Програми «U-LEAD з Європою». Від Донецької області було відібрано сім діючих та потенційних ОТГ, до того ж проектом передбачається інституційна підтримка та навчання персоналу».

«Мобільні офіси на колесах» мають з’явитися невдовзі в 14 населених пунктах Донецької області. Вони забезпечуватимуть надання адміністративних послуг, зокрема, в Бахмуті, Добропіллі, Дружківці, Слов’янську, Великоновосілківському, Нікольському, Волноваському районах, селищі Новодонецьке, в Олександрівській і Черкаській селищних ОТГ.

Введення мобільних ЦНАПів в експлуатацію дасть змогу значно спростити й полегшити для мешканців населених пунктів Донеччини отримання адміністративних та соціальних послуг. Передбачається, що мобільні офіси доїжджатимуть до найвіддаленіших населених пунктів уже об’єднаних і потенційних ОТГ, що важливо для маломобільних людей — пенсіонерів і тих, хто пересувається на візках.

Фото з сайту Соледарської ОТГ.