Її слухачами стали 27 студентів вищих навчальних закладів України та Чехії, які готують кадри для атомної енергетики. Своїх представників делегував і Університет західної Богемії (Чеська Республіка). Разом із молоддю приїхали також викладачі, які читатимуть пізнавальні лекції.

«Літня ядерна школа — це однозначно цінний досвід для кожного студента. За ці дні ви презентуватимете власні доповіді та побачите дослідження ваших колег по науці. Програма буде дуже насиченою, тому хочу побажати оптимізму, генерації нових ідей та успіхів. За вами майбутнє галузі», — звернувся до слухачів літньої ядерної школи президент громадської організації «Українське ядерне товариство» Григорій Муляр.

Як підкреслив т. в. о. генерального директора РАЕС Павло Ковтонюк, Рівненська АЕС сьогодні — це високі заробітні плати, високі технології, високопрофесійний та висококультурний колектив: «Сподіваюсь, у майбутньому побачити вас нашими працівниками. Впевнений, ініціативна молодь, спрагла до знань, спроможна зробити вагомий внесок у процвітання атомної галузі».

Майбутній докторант Університету західної Богемії Павло Косяк бере участь у літній ядерній школі вже втретє, проте вперше на майданчику Рівненської АЕС: «Саме на попередніх літніх ядерних школах я познайомився з керівником своєї докторської дисертації Яном Здебором. Тож цей проект для мене — унікальна можливість поспілкуватися з однодумцями, обмінятися досвідом, послухати лекції спеціалістів атомної електростанції. Рівненська АЕС для мене надзвичайно цікава, адже це перспективний майданчик для побудови малих модульних реакторів, тож — для розвитку галузі в Україні».

Насичена програма літньої ядерної школи НАЕК «Енергоатом» передбачає доповіді студентів, профільні лекції і презентації викладачів вишів та фахівців Рівненської АЕС, зустрічі з молоддю та ветеранами галузі, відкриті обговорення та екологічні дискусії, стажування на керівних посадах РАЕС, а також безліч цікавих екскурсій, зокрема на майданчик ядерного об’єкта, в інформаційний та навчально-тренувальний центри РАЕС тощо.

За результатами VIII Міжнародної літньої ядерної школи всі її учасники отримають сертифікати випускників, а переможці — цінні подарунки від організаторів.

Рівне.

Фото надано прес-центром РАЕС.