Народні обранці продовжили розгляд правок до проекту Виборчого кодексу (№3112-1) із правки № 3268. Доповідав кожну правку голова підкомітету Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Сидорович.

Поправки стосувалися, зокрема, гендерних квот при формуванні відкритих списків кандидатів у депутати, забезпечення прозорості проведення з’їздів партій, синхронізації з антикорупційним законодавством, подання декларації про доходи кандидатами у депутати різних рівнів, використання паспортів у вигляді ID-карток під час голосування тощо. Низка поправок до Виборчого кодексу передбачала вилучення рудиментарного принципу збирання підписів для висунення у депутати. «На сьогодні такого у законодавстві немає, ми відмовилися свого часу від такого підходу, — зауважив Руслан Сидорович. — Тому робоча група пропонує це виключити».

Правки щоразу ставили на голосування, однак жодна підтримана не була. Головуюча Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко (на знімку) поінформувала колег, що вже пройдено 3 640 поправок із 4 568.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.