Футбол. Бразилія. Копа Америка. Фінал.

7 липня. Ріо-де-Жанейро. «Маракана».

Бразилія — Перу. 3:1. Голи: Евертон, 15, Жезус, 45+2, Рішарлісон, 90 (пенальті) — Герреро, 44 (пенальті).

Бразилія відкрила рахунок у дебюті матчу. А наприкінці першого тайму арбітр призначив пенальті у ворота бразильців за гру рукою Сілви. Герреро з 11-метрової позначки не схибив — 1:1.

У другій половині вилучили бразильця Жезуса, який виставленим ліктем ударив суперника. Після чого збірна Перу змогла відсунути гру від своїх воріт, а воротар збірної Бразилії Аліссон кілька разів відбивав небезпечні удари з середньої дистанції.

Під кінець матчу Евертон увірвався до карного майданчика перуанців, де його збив Самбрано. Рішарлісон чітко реалізував пенальті — 3:1.

Ця перемога на Копа Америка стала для Бразилії дев’ятою в історії. Частіше турнір вигравали лише Аргентина (14) та Уругвай (15).

***

Золотий кубок КОНКАКАФ (турнір для країн Північної, Центральної Америки та Карибського басейну). Фінал. Чикаго (США). «Солджер Філд». 8 липня.

США — Мексика. 0:1. Гол: Джонатан Дос Сантос, 73.

У першому таймі гра була рівною. Суперники м’ячів не забили. А от після перерви Мексика поступово заволоділа ініціативою, що вилилося у результативну атаку. Відзначився колишній гравець іспанської «Барселони» Джонатан Дос Сантос.

Мінімальна перемога підопічних Герардо Мартіно. Це була восьма звитяга мексиканців на Золотому кубку КОНКАКАФ, що є рекордом.