Богдан Станіславський і Анастасія Слівінська.

Соціальний кооператив «Файні Ябка» нагородив переможців конкурсу серед випускників «Я будую країну!».

Кращі випускники середніх навчальних закладів Городенківського, Галицького, Коломийського, Тисменицького і Тлумацького районів та міст Бурштин і Коломия отримали по 10 тис. грн від соціального кооперативу «Файні Ябка». Так тут стимулюють успішне складання зовнішнього незалежного оцінювання.

Учасниця конкурсу Ксенія Герелюк із Коломийського ліцею № 1 набрала із трьох предметів сумарно 584 бали, випускниця Підпечерівської школи Анастасія Слівінська — 582, Анастасія Крук із Залуквянської школи — 581,5 бала. 581 бал набрала випускниця Бурштинської школи Ірина Зубрицька, 579,5 — Лілія Біла із Обертинського ліцею, 572 — Денис Іванишин із Городенківської ЗОШ № 1.

«Підтримуємо багато соціальних проектів, зокрема освітніх. Це спосіб подати молоді приклад, як можна планувати власний бізнес, розвивати власне село чи місто. І не менш важливо: інформувати про ситуацію, показати, що є спільна мета і є люди, які разом крокують до цієї мети. Майбутнє — за освіченими людьми. Отож, стимулюємо кращих випускників», — зазначив засновник соціального кооперативу «Файні Ябка» Богдан Станіславський.

Створення такого соціального підприємства має на меті хоча б частково вирішити проблеми малих груп шляхом надання нових робочих місць і зниженням навантаження на місцеві бюджети у вирішенні соціальних проблем.

Фото кооперативу «Файні Ябка».

ДОВІДКОВО

«Файні Ябка» — підприємство, що покликане відновити кооперативний рух, забезпечити зайнятість населення та підвищити рівень доходів сільських жителів. Це один із небагатьох проектів в Івано-Франківській області, кошти від якого йдуть на соціальні цілі. Підприємство закуповує у мешканців Прикарпаття ягоди, фрукти, овочі та виготовляє сухофрукти й консервацію. Прибутки від діяльності спрямовують на реалізацію громадських проектів.