Йдеться про чергову партію — 130 п’ятилітрових пластикових бутлів зі спеціальним маркуванням (на знімку), яку полтавські комунальники передали для загону добровольців-парамедиків, розквартированого в селищі Піски поблизу Донецька.

Цей населений пункт відомий багатьом насамперед за фронтовими повідомленнями про запеклі бої на початковому етапі неоголошеної війни з терористами та загарбниками. Сьогодні там, звісно, значно спокійніше. Однак якісна питна вода в селищі, що підтверджує свою «пустельну» назву, та ще й у літню спеку, цінується на вагу золота. На цьому наголошує відома волонтерка, колишній боєць батальйону «Луганськ-1», Народний Герой України Вікторія Мірошніченко.

Саме вона знову звернулася до земляків-водоканалівців із проханням «окропити» побратимів живильною рідиною. І, як завжди, знайшла повну підтримку в генерального директора «Полтававодоканалу» Василя Воротинцева та його підлеглих. Адже надавати «профільну» допомогу водою захисникам України вони вважають справою честі й власного громадянського обов’язку. Тож такі подарунки на Донбас відправляють із Полтави вже третій рік поспіль.

За ту небайдужість до реальних потреб армійців і добровольців пані Вікторія подякувала працівникам водоканалу особисто. При цьому підкреслила, що добуту з артезіанських свердловин кількасотметрової глибини й належно підготовлену за всіма стандартами полтавську водичку, яку по праву вважають однією з найчистіших і найякісніших в Україні, добровольці-парамедики використовуватимуть виключно для втамування спраги та приготування їжі. Тільки-но відвантаженої партії вистачить їм приблизно на місяць.

Доправити вантаж до місця призначення представники однієї з компаній — операторів поштового зв’язку також взялися безплатно. В їхню машину вантажили бутлі на першому міському водозаборі Полтави. Цю роботу виконували двоє працівників водоканалу — В’ячеслав Марчук і Сергій Строков. Останній у 2015—2016 роках служив у зоні АТО. І добре знає не лише справжню ціну реальної криниці з водою для спраглих бійців, а й неоціненну значущість народної підтримки нашого війська.

Фото надано прес-службою «Полтававодоканалу».