Такі миті запам’ятаються надовго: Юрій Соловей (у центрі), Віталій та Володимир Клички.

У липні в спортивному житті Івано-Франківщини відбулася знакова подія. У райцентрі Снятин урочисто відкрито професійний басейн. Перші запливи у ньому здійснили вихованці секції плавання місцевої дитячо-юнацької спортивної школи.

На урочистості прибув народний депутат Юрій Соловей. Він посприяв тому, щоб на реконструкцію діючого закритого басейну та спорудження відкритого виділили кошти з державного бюджету. До співфінансування долучилися обласна, місцеві районна та міська ради. Тепер у Снятині є єдина на Прикарпатті штучна водойма професійного рівня.

Розділити радість обнови на запрошення народного депутата прибув міський голова Києва Віталій Кличко. Очільник столиці насамперед відзначив схожість проблем місцевого самоврядування, незважаючи на розмір міст. А також пригадав, як разом із братом колись уперше переступили поріг спортивної школи, не відаючи, що невдовзі стануть чемпіонами. Знаменитий боксер Володимир Кличко також приїхав на свято. Під загальне скандування володар численних боксерських титулів побажав, щоб цей басейн став стартом для юних плавців та шляхом до спортивних вершин.

Із братами-велетами охоче знимкувалися хлопці та дівчата. Снятинський міський голова Анатолій Шумко зауважив, що такі дитячі враження запам’ятаються надовго та стануть добрим стимулом для тренувань. А Юрій Соловей наголосив, що й далі підтримуватиме проекти місцевого розвитку, а також подякував громаді за допомогу в будівництві відкритого басейну. «Це чудова інвестиція у здоров’я та виховання юних спортсменів, — підкреслив він. — Бажаю, щоб саме тут виховали переможців світових першостей, щоб тут починали свою кар’єру олімпійські чемпіони, які за своєю світовою славою перевершать навіть братів Кличків».

Івано-Франківська область.

Фото Миколи ГРАБОВЕЦЬКОГО.