Вадим Бойченко (перший ліворуч) та Ізабель Дюмон (друга ліворуч) вітають молоду родину маріупольців із перемогою в конкурсі.

На Театральній площі було організовано різноманітні локації та фотозони, повідомили у прес-службі Маріупольської міськради. Мешканців міста привітали зі святом міський голова Вадим Бойченко та посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

На початку програми маріупольський міський голова та посол Франції завітали до креативного простору «Вежа». Учасникам французької делегації розповіли історію будівлі та провели для них ознайомчу екскурсію. Після цього Ізабель Дюмон і Вадим Бойченко переглянули картини маріупольських митців, розміщені вздовж алеї.

На Театральній площі, де зібралися тисячі маріупольців, грав оркестр, показували пантоміми, а перед входом до театру організували копію «Каннського кінофестивалю» з червоною доріжкою та фотозоною. Уздовж пішохідних доріжок було розвішано французькі прапори.

На головній сцені камерний оркестр «Ренесанс» зіграв для присутніх український і французький гімни. Вадим Бойченко висловив слова вдячності Ізабель Дюмон за підтримку в реалізації важливих проектів для Маріуполя.  

«Маріуполь обрав європейський шлях розвитку і з нього ніколи не зійде. Не випадково у Театральному сквері з’явилася Європейська площа. Тому що в нашому місті завжди жила європейська душа. Дуже добре, що на цьому важкому шляху є вірні партнери, які завжди поряд. Вони в цей нелегкий час підтримали нас. Французькі друзі допомогли нам вирішити одну з наших головних проблем — питання водопостачання. Дякую вам за підтримку», — сказав маріупольський міський голова.

У свою чергу Ізабель Дюмон освідчилася у любові до Маріуполя та попросила жителів повторити за нею пару фраз французькою. Площа хором заговорила мовою Віктора Гюго, Оноре де Бальзака і Андре Моруа.

«Те, що ми намагаємось робити, це не просто слова, а конкретні справи. Сподіваюся, що завдяки нашій допомозі ви вже за кілька років зможете пити воду з-під крана. Я вірю: те, що ми робимо, принесе позитив для вашого міста, й інші європейські країни почнуть цікавитись і підтримувати Маріуполь», — сказала мадам Ізабель Дюмон.

Після привітань відбувся розіграш путівки до Парижа. Для участі в ньому необхідно було розповісти свою історію кохання. Перемогла молода родина маріупольців.

Увечері на Театральній площі відбувся виступ відомого українського музиканта Сашка Положинського.  

Фото прес-служби Маріупольської міськради.