Сан-Франциско став першим містом у США, де вирішили запровадити заборону на продаж електронних сигарет доти, поки не буде проведено дослідження їх впливу на здоров’я населення.

Заборона поширюється на обладнання, що не отримало сертифікат про безпеку американського Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA). На даний момент такого сертифіката немає в жодної компанії, що виробляє електронні сигарети, повідомляє агентство Delfi.

Рішення зупинити продаж ухвалила міська рада. Очікується, що після того, як мер Сан-Франциско завізує рішення, його спробують оспорити прихильники ідеї, що відмова від електронних сигарет може змусити молодь почати курити нікотинові сигарети й загнати цей товар на чорний ринок.

Але є й інші причини. В Сан-Франциско базується один з найбільших виробників електронних сигарет у США — компанія Juul Labs.

Згідно з рішенням міської ради заборона торкнеться як звичайних магазинів, так і онлайн-рітейлерів, які не зможуть доставляти електронні сигарети своїм клієнтам за адресами у Сан-Франциско.