На знімку: на Говерлі.

П’ять років тому в результаті військової операції наші війська визволили від російських незаконних збройних формувань Слов’янськ і Краматорськ. У запеклих боях під горою Карачун загинуло багато українських бійців.

Серед пам’ятних заходів знаковим стало сходження на Говерлу бійців Національної гвардії України та поліції особливого призначення Івано-Франківська, які брали участь у бойових діях на сході. Вони встановили на найвищій вершині Карпат пам’ятний знак «Загиблим на сході України цивільним та військовим» і доповнили встановлене тут раніше «Звернення до прийдешніх поколінь». Його оригінал розташований у меморіальному комплексі на горі Карачун.

Пам’ятний знак освятив о. Іван Рибарук, настоятель старовинного дерев’яного храму в селі Криворівня Верховинського району. Військові молилися там спільно за мир та єдність у країні. Відвідали також музей Івана Франка в селі та музей-ґражду, де знімали відомий фільм «Тіні забутих предків». Побували у Верховинському історико-краєзнавчому музеї Гуцульщини, разом із Юрієм Кречуняком, науковим співробітником установи, і волонтером Мариною Квіткою відвідали найвисокогірніше село Дземброня.

Марина Квітка допомогла організувати всі пам’ятні заходи, що відбулися за підтримки Нацгвардії, Донецького та Івано-Франківського обласних управлінь лісового та мисливського господарств, держпідприємств Слов’янського та Верховинського лісгоспів і доброчинців Донеччини.

Фото прес-служби Західного територіального управління Національної гвардії України.