Організували його за сприяння обласного та районного військових комісаріатів земляки — учасники АТО, котрі після повернення з фронту об’єдналися в громадську організацію «Клуб військово-патріотичного виховання молоді «Патріот».

Літній вишкіл для учнів «Патріот» улаштовує вже вчетверте! А раніше за ініціативи активістів цієї громадської організації та Координаційної ради учасників АТО Полтави у приміській Терешківській школі облаштували клас військово-патріотичного виховання та кімнату для зберігання зброї, які стали взірцевими для інших навчальних закладів.

Головною особливістю нинішнього польового вишколу стала насиченість практичних занять військовою технікою. Адже школярі мали змогу посидіти за штурвалом справжнього гелікоптера, «пощупати» бойову розвідувальну дозорну машину й зенітну установку. І, звісно, вже за традицією опановували техніку пішохідного туризму, переправлялися через річку, тренувалися надавати домедичну допомогу, стріляли з пневматичної зброї, метали навчальну гранату, грали в лазертаг, училися орієнтуватися на місцевості...

Змістовними й цікавими видалися також бесіди з історії України та краєзнавства. До них долучалися гості табору, представники інших громадських організацій. Не менш важливо й те, що заняття та побут під час вишколу були організовані за військовим зразком. Із реальними нарядами, зокрема й на кухню, караулами, нічним патрулюванням, чергуванням на блокпостах тощо. Зрештою, під час вишколу ніхто не нудьгував. А його потрібність і корисність відчули всі учасники таборування.

Полтава.

Фото надано прес-службою Полтавського облвійськкомату.