Виступаючи на 21-му саміті Україна—ЄС 8 липня у Києві, Президент України Володимир Зеленський зазначив, що у Станиці Луганській відбулося розведення військ з обох боків і нині очікується демонтаж бетонних конструкцій на окупованій території для початку відновлення мосту. «Вірю, що ми рухаємося до сталого припинення вогню. Розумію, що не так швидко, як хотілося б. Бо фактично ми рухаємося по мінному полю — в усіх значеннях цього слова», — сказав він, повідомляє прес-служба глави держави.

Проте на східному фронті досі говорять гармати противника. За добу (дані штабу ООС на 9.07) збройні формування РФ 17 разів порушили режим припинення вогню. З них 7 разів — із застосуванням заборонених Мінськом артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

У результаті ворожих обстрілів втрат з нашого боку не зафіксовано.

Учора російсько-окупаційні війська від початку доби п’ять разів обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Сартана, Новомихайлівка, Широкине та Травневе. При цьому тричі застосовували важке озброєння. Про це під час брифінгу опівдні заявив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.