Неаполь (Італія). XXX Всесвітня літня Універсіада.

Ще першого змагального дня студентка Чорноморського національного університету імені Петра Могили (Миколаїв) дзюдоїстка Ганна Антикало виграла бронзову медаль. І після цього немов відрізало — почалася досить тривала медальна «посуха».

І лише на шостий день Універсіади наші атлети знову піднялися на п’єдестал пошани. Студентка Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Марина Бех-Романчук (на знімку) принесла перше «золото». У секторі для стрибків у довжину вона з результатом 6,84 метра стала чемпіонкою.

«Срібло» — в Евеліс Таварес да Вейга з Португалії (6,61), «бронзу» здобула румунка Флорентіна Юшко (6,55).

До речі, Бех-Романчук цьогоріч уже здобула «бронзу» чемпіонату Європи в приміщенні, а також особисту бронзову нагороду та золоту в команді на Європейських іграх.

Срібною нагородою відзначено представника Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» Сергія Регеду. Він метнув молот на 74,27. Переміг у цій дисципліні Озкан Балтачі з Туреччини (75,98).

Бронзову медаль у змаганнях із тхеквондо (до 80 кг) виборов студент Харківського національного автомобільно-дорожнього університету Денис Вороновський.

Фото Getty Images.