Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко (в центрі) на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорське».

Фото прес-служби Донецької ОДА.

Мешканці Донецької області, які проживають на тимчасово окупованих територіях, — це громадяни України. І необхідно забезпечити гідні та комфортні умови перетину лінії розмежування. На цьому наголосив новопризначений голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко під час його першої робочої поїздки областю.

Він ознайомився зі станом справ на об’єктах інфраструктури при-фронтового Бахмутського району, зокрема з процесом реконструкції Обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру та стадіону «Авангард». А в районі лінії розмежування він перевірив перебіг капітальних робіт на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорське».

На стадіоні, який передано з комунальної власності територіальної громади міста Бахмут на баланс Донецького вищого училища олімпійського резерву імені С. Бубки, наразі виконують роботи з реконструкції дренажної системи та влаштування штучного покриття футбольного поля площею 105х68 метрів. Поруч зі стадіоном відбувається оновлення п’ятиповерхового гуртожитку загальною вартістю 27 мільйонів 364,5 тисячі гривень. Фінансування будівництва здійснюється спільно з Європейським інвестиційним банком за проектом «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

Роботи з будівництва Обласного лікарсько-фізкультурного комплексу розпочалися у 2018 році. Планується, що до структури комунального лікувально-профілактичного закладу також входитимуть гуртожиток і водолікарня з басейном. Площа забудови становить 927,96 кв. м. Двоповерхова будівля гуртожитку висотою 10,6 метра налічуватиме 10 місць із площею забудови 203,29 кв. м. Будівля водолікарні з площею забудови 222,29 кв. м розрахована на 36 відвідувань за зміну.

На контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорське», де також побував очільник області, оновили місця пропуску громадян, пункти надання медичної допомоги, зони відпочинку та очікування. Наразі вже розмежовано смуги для пішоходів і автотранспорту, встановлено навіси, діють зали для очікування та проходження паспортного контролю, стаціонарні санвузли з проточною холодною й гарячою водою. КПВВ на цей час працює у штатному режимі та здійснює всі пропускні операції.

Нагадаємо, що на території Донецької області працюють чотири КПВВ — «Мар’їнка», «Новотроїцьке», «Майорське» та «Гнутове». Голова облдержадміністрації зазначив, що завершення робіт на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорське» сприятиме створенню належних умов для перетину лінії розмежування громадянами. «Ми вже облаштували КПВВ «Мар’їнка», «Новотроїцьке» та «Гнутове» й тепер завершуємо роботи на КПВВ «Майорське», — підкреслив Павло Кириленко.