Серед жінок Тернопільщини є особливі. Вони вродливі, розумні, але їхня реальність часто обмежена стінами квартири. Історію дев’яти з них покажуть у соціальному проекті «Небайдужі» Ольги Шахін.

На зйомках реаліті-шоу для учасниць влаштували справжнє свято: вишукані зачіски та макіяж, професійна фотосесія, подорож на катері й творчий майстер-клас. «Ми розкажемо про них, аби привернути увагу до проблем тих людей, яких часто не помічаємо», — зазначає авторка та ведуча шоу, голова ГО «Асоціація жінок України «Дія» Ольга Шахін.

До проекту долучилися Тернопільський зональний відділ військової служби правопорядку, військові 44-ї окремої артилерійської бригади, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра. «Це той випадок, коли не люди до влади, а влада йде до людей, — зауважує учасниця проекту Марія Виклюк. — Понад дві години з нами спілкувався Леонід Бицюра. Обговорювали реальність, у якій живуть люди з інвалідністю: недостатня кількість пандусів, труднощі при пересуванні вулицею у візку, а отже — приреченість на сидіння у квартирі». «Такі проекти вкрай важливі, вони вчать нас чути одне одного», — переконаний Леонід Бицюра.

Фото Христини ВОЯК.